F-35-motorer skal vedlikeholdes på Rygge

Motorene til Norges nye kampfly F-35 skal vedlikeholdes på Rygge i Østfold

Det er klart etter at styret i AIM Norway torsdag kveld vedtok å etablere et motordepot på Rygge militære flystasjon.– Det er svært gledelig at styret i AIM Norway har fattet et vedtak om å etablere motordepotet på Rygge med ferdigstilling i 2020/2021, sier administrerende direktør i AIM Norway, Ove Haukåssveen, i en pressemelding fredag.Også forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) gleder seg over beslutningen.– Understøttelse av militære luftsystemer er et av de prioriterte kompetanseområdene for samarbeid mellom forsvarssektoren og forsvarsindustrien i den nasjonale forsvarsindustrielle strategien, sier statsråden i en pressemelding.De første av de nye F-35-flyene kom til Ørland flystasjon for kort tid siden. Totalt tar Norge sikte på å kjøpe 52 fly de neste årene.Ferdig i 2020/2021Haukåssveen viser til at det har vært en lang prosess for å få på plass forutsetningene for torsdagens beslutning. Han fremholder at flere norske regjeringer har arbeidet for at Norge skulle få en sentral posisjon i vedlikeholdet av de nye kampflyene.– Etableringen er viktig både for AIM Norway som selskap, men også for norsk forsvarsindustris rolle og anseelse i markedet, sier Haukåssveen.Motordepotet vil bygges på Rygge flystasjon inne på militært område. Byggingen starter allerede i første kvartal 2018, og depotet vil stå ferdig i 2020/2021.