FN vedtar USA-krympet budsjett

FN har vedtatt et budsjett som er redusert med over 285 millioner dollar neste år takket være et kutt på 5 prosent fremforhandlet av Trump-administrasjone

The United Nations headquarters is seen in New York, Friday, July 27, 2007 . Ms. Alicia Barcena, the United Nations Under-Secretary General for Management announced Michael Adlerstein as Captal Master Plan Executive Director and pre-construction plan for new UN building at the UN headquarters in New York on Friday. (AP Photo/Osamu Honda) OSAMU HONDA
Politikk

FNs hovedforsamling stemte søndag for å godkjenne driftsbudsjettet på nesten 5,4 milliarder dollar for perioden 2018 til 2019. Det nye budsjettet inkluderer kutt i de fleste avdelinger og kontorer.Budsjettet dekker mange av FNs aktiviteter, men ikke utgiftene til de fredsbevarende styrkene eller humanitært hjelpearbeid.USA er den største bidragsyteren, og betaler 25 prosent av det vanlige budsjettet. President Donald Trump har presset på for å kutte det amerikanske FN-bidraget.USAs FN-ambassadør Nikki Haley kritiserte søndag organisasjonen for både ineffektivitet og overforbruk og sa regjeringen ikke vil tillate at «det amerikanske folks sjenerøsitet blir utnyttet».(©NTB)

fn
Nyheter
Politikk