IMF mener en god Brexit-avtale kan styrke britisk økonomi

Storbritannias økonomi kan vokse om de signerer en solid handelsavtale med EU under Brexit-forhandlingene, mener IMFs leder Christine Lagarde.

IMF-sjef Christine Lagarde - Foto: AP

– Jo mer Storbritannias økonomi er åpen for handel generelt, deriblant med EU, jo større en sannsynligheten for økt produktivitet og vekst, sier Lagarde.Det internasjonale pengefondets (IMF) prognoser for økonomisk vekst i Storbritannia er lunkne, med en antatt vekst i BNP på snaue 1,5 prosent i 2018.– Den britiske økonomien lider av landets beslutning om å forlate EU, sier IMF-sjefen.Også usikkerheten rundt Brexit-forhandlingene bidrar til IMFs forsiktige prognoser.– Hvis forhandlingene går fortere enn antatt, kan det øke tilliten til den britiske økonomien. På den andre siden kan et sammenbrudd i forhandlingene føre til en kaotisk skilsmisse og prisfall, sier Lagarde.Den britiske statsministeren Theresa May sa tirsdag at hun ønsket en «ambisiøs» Brexit-handelsavtale med EU. May vil at Storbritannia skal forlate tollunionen og etablere nye økonomiske bånd med EU.EUs sjefforhandler Michel Barnier har imidlertid uttalt at en avtale vil føre til at britiske banker og selskaper vil tape handelsrettigheter i EU.IMF-rapporten fastslår at en avtale som reduserer handelshindringer, og som sørger for at arbeidsgivere har tilgang til arbeidskraft, vil gi gode forhold for vekst. En tidlig avtale om en overgangsperiode vil hindre en vanskelig exit i mars 2019 og redusere økonomisk usikkerhet, legges det til i rapporten.(©NTB)