Kai Eide retter sterk kritikk mot Listhaug

Tidligere Høyre-topp og diplomat Kai Eide mener innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er den tydeligste målbæreren av populistiske strømninger i Norge. 

Politikk

– Både gjennom sin retorikk og den politikken hun står for, sier Eide til Dagbladet.Han har den siste tiden engasjert seg for de såkalte oktoberbarna.– Min bekymring handler ikke bare om asylkampen og noen afghanske ungdommer. Dette er en del av en større verdikamp, som handler om grunnpilarer i vårt vestlige demokrati – som ytringsfrihet og rettssikkerhet. De er nå under sterkere press enn på lenge fra populistiske strømninger, sier Eide.Han setter også spørsmålstegn ved politikken til statsminister Erna Solberg (H).– Det er bred enighet i Stortinget om at vi skal ha en streng, rettferdig og human innvandringspolitikk. Men når Solberg noen uker før valget sier at vi skal være blant de strengeste i Europa, da er det noe helt nytt, sier Eide.(©NTB)

sylvi listhaug
Nyheter
Politikk