Kongressen vedtok midlertidig budsjettavtale

Den amerikanske Kongressen klarte med knapp margin å bli enige om en midlertidig budsjettavtale. Dermed blir ikke offentlige kontorer og virksomheter stengt.

Manuel Balce Ceneta

Avtalen passerte Representantenes hus med en 231–188 stemme og deretter med 66–32 i Senatet. Demokrater fra republikanske delstater sørget for å gi akkurat nok stemmer. Det er ventet at president Donald Trump undertegner avtalen som går fram til 19. januar.Den gir politikerne fra begge partier mer tid til å komme til enighet om en rekke stridstemaer for resten av budsjettåret 2018 som slutter 30. september.Trump tvitret at Demokratene ønsket at alt ble stengt i julehøytiden for å trekke oppmerksomheten bort fra «den veldig populære skattereformen». «Republikanere, ikke la det skje. Få gjennom den avtalen I DAG og hold vår administrasjon ÅPEN!", skrev han på Twitter.Dersom partene ikke hadde kommet til enighet, ville både offentlige kontorer og virksomheter bli stengt ved midnatt natt til fredag.– Nå gjenstår det noen svært vanskelige beslutninger om hvordan vi skal komme oss videre i første og andre kvartal neste år. Det er mye å gjøre i neste måned. Jeg er ikke bekymret i dag. Jeg venter til januar med å være bekymret, om du skjønner, sa republikaneren Mark Meadows.(©NTB)