Liberias president lover å utrydde korrupsjon

Liberias nye president George Weah sier i sin første tale til folket at han lover å utrydde korrupsjon i landet.

People wait to cast their votes during a Presidential election in Monrovia, Liberia. Tuesday Oct. 10, 2017. Liberians gathered in masses under the bright sun Tuesday to vote in an election that for the first time in more than 70 years will see one democratically elected government hand power to another.(AP Photo/Abbas Dulleh) Abbas Dulleh
Politikk

– De som har hensikt om å lure det liberiske folket gjennom korrupsjon, har ingenting å gjøre i min regjering, sa han i talen på sitt partis hovedkontor i Monrovia.Weah vant denne uken presidentvalget i det vestafrikanske landet som ble grunnlagt av frigjorte amerikanske slaver.Den nye presidenten sikret seg et stort flertall i det første valget på over 70 år hvor en demokratisk valgt regjering overlater makten til en annen.Weah, som er en tidligere internasjonal fotballstjerne, blir i hjemlandet ofte beskrevet som et idol og er høyt ansett for sin jordnære holdning.(©NTB)

liberia
george weah
Nyheter
Politikk