Måling: Obama har fortsatt flere beundrere enn Trump

For tiende år på rad har flest amerikanere svart at tidligere president Barack Obama er den personen de beundrer mest. Donald Trump er fortsatt nummer to.

Politikk

17 prosent av de spurte i den årvisse Gallup-målingen sier at de beundrer Obama mest – ned 5 prosentpoeng fra i fjor, mens 14 prosent sier at de beundrer Trump mest. På tredjeplass følger pave Frans, som 3 prosent av de spurte setter høyest.Hillary Clinton troner øverst på lista over mest beundrede kvinner, med 9 prosent. USAs tidligere førstedame Michelle Obama følger på andreplass med 7 prosent, etterfulgt av TV-stjernene Oprah Winfrey med 4 prosent.Hillary Clinton og Barack Obama har toppet Gallups årlige liste over de mest beundrede siden 2008.Gallup oppgir at 1.049 voksne amerikanere ble spurt mellom 4. og 11. desember. Meningsmålingen har en feilmargin på 4 prosentpoeng.(©NTB)

barack obama
donald trump
usa
Nyheter
Politikk