Evan Vucci

Macron: – Jeg er sikker på at min venn Trump vil endre mening

Den franske presidenten Emmanuel Macron minnet Donald Trump på at han har et historisk ansvar når det kommer til klimapolitikk, i et intervju med CBS mandag.

Macron avviser muligheten for at den amerikanske presidenten kan reforhandle Parisavtalen. Han omtaler Trumps ønske om å trekke USA ut av avtalen, dersom det ikke blir noen reforhandling, som en «aggressiv handling».– Jeg er lei for å si det, men det går bare ikke. Jeg er lei for det, men det er snakk om et viktig historisk ansvar, og jeg er sikker på at min venn president Trump vil endre mening de neste månedene eller årene, håper jeg, sa Macron i intervjuet.På spørsmål om hans forhold til USAs president svarte han at det er «veldig direkte». Franskmannen sa han blant annet har vært veldig tydelig på hva han mener om at Trump-administrasjonen kunngjorde at de anerkjenner Jerusalem som Israels hovedstad.Få timer etter at Trump i juni kunngjorde at han ville trekke USA fra klimaavtalen som ble skrevet under i 2015, lanserte Macron en stipendordning for klimaforskere som slår seg ned i Frankrike. Mandag ble de første stipendvinnerne kunngjort, og blant dem var det 18 amerikanere som skal forske på menneskeskapte klimaendringer.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også