Mandag kan transpersoner i USA verve seg

Til tross for motstand fra president Donald Trump, vil det amerikanske forsvaret la transpersoner verve seg fra og med mandag 1. januar.

Amerikanske soldater - Foto - AP
Politikk

To føderale domstoler har så langt avvist forbudet mot transkjønnede som Trump tok til orde for i august, og fredag opplyste det amerikanske justisdepartementet at Trump-administrasjonen ikke vil anke til høyesterett.Transkjønnede rekrutter vil måtte bestå en rekke fysiske, medisinske og mentale tester for å bli godtatt som soldater.Ifølge forsvarsdepartementet Pentagon betyr de nye retningslinjene at potensielle rekrutter med kjønnsidentitetsforstyrrelser, samt personer som har gjennomgått medisinsk behandling i forbindelse med kjønnsskifte og kjønnsskiftekirurgi, kan stenges ute. De kan likevel tjenestegjøre hvis de har hatt en klinisk stabil situasjon i sitt foretrukne kjønn i 18 måneder og ellers ikke har problemer som rammer funksjonsevnen.Kravene gjør det vanskelig for mange transkjønnede å bli tatt opp, men er i tråd med de vurderingene som ble gjort da president Barack Obamas regjering fjernet forbudet mot å la transkjønnede tjenestegjøre i 2016. Lignende krav finnes for rekrutter med en lang rekke fysiske eller psykiske tilstander, som for eksempel bipolar lidelse.(©NTB)

usa
donald trump
Nyheter
Politikk