- Mays brexit-avtale er ikke bindende

Storbritannia vil ikke betale skilsmisseoppgjøret med EU dersom man ikke klarer å bli enig om handelsavtaler, sier den britiske brexit-ministeren.

British Secretary of State for Exiting the European Union David Davis speaks to the ECR "Deal or No Deal" conference in Central Hall Westminster, London, Tuesday Nov. 21, 2017. British media reports say the U.K. is planning to offer more money to settle its "Brexit bill" with the European Union, but only if the EU agrees to start discussing a future free-trade deal. (Philip Toscano/PA via AP) Philip Toscano

– Ingen avtale betyr at vi ikke betaler pengene, sier brexit-minister David Davis til BBC søndag.Storbritannia og EU ble fredag enige om rammene for brexit, blant annet at britene skal betale inn til EU det de allerede har forpliktet seg til som medlemsland i unionen. Det beløpet er estimert til mellom 40 og 45 milliarder euro, tilsvarende mellom 390 og 440 milliarder kroner.Nå begynner neste fase av brexit-forhandlingene, der partene blant annet skal forhandle fram en handelsavtale.Davis understreker i BBC-intervjuet at avtalene om skilsmisseoppgjøret som ble inngått fredag, ikke er juridisk bindende, men avhenger av at man bli enig om en handelsavtale.Uttalelsen er stikk i strid med det finansminister Philip Hammond sa til det britiske parlamentet tidligere i uken.(©NTB)