McCain får ikke stemt over Trumps skattereform

Wong Maye-E

USAs senator John McCain vil ikke være til stede når Kongressen skal stemme over president Donald Trumps omstridte skattereform.Den kreftsyke 81 år gamle republikaneren og Vietnam-veteranen har fått en virusinfeksjon og vil ikke vende tilbake til Washington før i januar, opplyste hans kontor søndag.Dermed henger Trumps skatteplan i en enda tynnere tråd. Med McCain fraværende har republikanerne, som har et 52–48 flertall i Senatet, bare råd til et frafall til for å klare å få gjennom reformen i løpet av denne uken.McCain, som var Republikanernes presidentkandidat i 2008, fikk påvist svulst på hjernen i juli. Hans lege sier han stadig blir bedre etter å ha blitt behandlet for infeksjonen og at kreftbehandlingen synes å ha god effekt.– Min far har det bra, og vi gleder oss alle til å tilbringe julen sammen i Arizona, skrev hans datter Meghan på Twitter.Republikanerne i Kongressen har arbeidet på høygir for å dra i land den store skattereformen. Sist fredag ga to senatorer som har vært kritiske, grønt lys. Marco Rubio og Bob Corker, som har uttrykt skepsis til reformen, stiller seg bak det siste forslaget.