NBA: Basketballstjerne med Trump-markering

Cleveland Cavaliers forward LeBron James (23) reacts after he was called for a foul during the second half of an NBA basketball game against the Washington Wizards, Sunday, Dec. 17, 2017, in Washington. The Cavaliers won 106-99. (AP Photo/Nick Wass) Nick Wass

Basketballstjernen LeBron James sier han valgte skotøy for å sende en beskjed til USAs president Donald Trump under NBA-møtet med Washington Wizards søndag.James, som er en av de absolutt største profilene i den nordamerikanske basketballigaen, kom på banen med én hvit og én svart sko søndag. Begge hadde påskriften «likestilling» i gullbokstaver.Halvveis i 106-99-seieren byttet riktignok Cleveland Cavaliers-stjernen til sitt vanlige fottøy, og etter kampen spøkte James med at skobyttet måtte gjøres fordi han spilte dårlig.NBA-profilen røpet samtidig at den hvite og svarte skoen hadde sammenheng med at søndagens kamp ble spilt kun noen få kilometer fra Det hvite hus, der USAs president Donald Trump holder til.– Dette er et vakkert land, og vi skal aldri la en enkeltperson få diktere hvor vakkert og hvor mektige vi er, sa James.Cavaliers-stjernen er kåret til NBAs mest verdifulle spiller hele fire ganger.Søndag var han også sterkt medvirkende til at Cavaliers tok sesongens 18. seier på 19 kamper. James endte på 20 poeng mot Wizards, og supplerte i tillegg med 15 poenggivende pasninger og 12 returer.