Nord-Korea fortsetter atomprogrammet i 2018

Nord-Korea vil fortsette å utvikle landets atomprogram i framtiden, ifølge landets statlige nyhetsbyrå KCNA.

FILE - This May 14, 2017, file photo distributed by the North Korean government shows the "Hwasong-12," a new type of ballistic missile at an undisclosed location in North Korea. North Korea on Monday, May 15, 2017 boasted it successfully launched a new type of "medium long-range" ballistic rocket that can carry a heavy nuclear warhead, an escalation of its nuclear program. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this photo. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File)
Politikk

Det skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.– Ikke forvent noen forandringer i landets retningslinjer. Landets helhet som en uovervinnelig makt kan verken undergraves eller ødelegges, heter det fra det nordkoreanske nyhetsbyrået. De siterer en rapport som kalles «Ingen makt kan seire over selvstendighet og rettferdighet».Rapporten beskriver det regimet hele tiden har omtalt som en suksessrik utvikling av nye våpen, inkludert en interkontinental ballistisk missil som kan nå USA.– USAs iherdige forsøk, både politisk, økonomisk, militært og diplomatisk, på å stanse Nord-Korea har til nå ikke vært noe hinder for vår overbevisning om å nå vårt mål, heter det.Bare i år har Nord-Korea testet 16 missiler. Landet testet også dets sjette og kraftigste atomprøvesprenging i september.– Nord-Korea, som en ansvarlig atommakt, vil lede en historisk trend på den eneste veien mot selvstendighet og rettferdighet, og slå ned på alle opprør på denne planeten, heter det videre.(©NTB)

nord-korea
Nyheter
Politikk