Nordmann pågrepet for spionasje i Moskva

Det russiske nyhetsbyrået Rosbalt melder at en nordmann er pågrepet for spionasje i Moskva, ifølge DN.

Foto: Scanpix

UD opplyser til Dagens Næringsliv at den fengslede har advokat.– Utenrikstjenesten ved ambassaden i Moskva har vært i kontakt med fengslede og det gis bistand i henhold til gjeldende retningslinjer og rammer for konsulær bistand til norske borgere fengslet i utlandet, sier kommunikasjonssjef Frode Overland Andersen i Utenriksdepartementet (UD) til DN.Ifølge NRK ble mannen pågrepet onsdag for snart to uker siden. Han jobbet ved grensa i Sør-Varanger og har fått oppnevnt en russisk advokat. Mannen har hatt besøk av familien sin.Rosbalt er et nettbasert russiske nyhetsbyrå som ble stiftet i 2001, ifølge AFP.Ifølge Der Spiegel har det tette bånd til politiet og de russiske sikkerhetstjenestene.