NYT: Australsk diplomat tipset FBI om Russland

En australsk diplomat tipset FBI om mulig russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i fjor, melder The New York Times.

President Donald Trump pauses as the media departs after he spoke in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Tuesday, Nov. 28, 2017, during a meeting with Republican congressional leaders. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh
Politikk

Ifølge avisen fortalte president Donald Trumps kampanjerådgiver George Papadopoulos en australsk diplomat at Russland satt på tusenvis av eposter som ville ydmyke Demokratenes kandidat Hillary Clinton.Diplomaten Alexander Downer, en tidligere australsk utenriksminister, er landets toppdiplomat i Storbritannia. Han skal ha blitt fortalt om epostene av Papadopoulos under et møte mellom de to i London i mai 2016.Australia videreformidlet så denne informasjonen til amerikanske FBI etter at Clintons eposter ble lekket, skriver avisen. Tipset skal ha bidratt til å overbevise FBI om å etterforske saken videre.Avisen siterer fire tidligere og nåværende offisielle tjenestemenn som kjenner til Australias rolle i saken.Papadopoulos har tidligere kjent seg skyldig i falsk forklaring i spesialetterforsker Robert Muellers gransking. Mueller leder etterforskningen av Trump-kampanjens angivelige bånd til Russland.(©NTB)

usa
russland
donald trump
Nyheter
Politikk