Obama nok en gang ut mot sin etterfølger

USAs tidligere president Barack Obama kritiserte president Donald Trumps lederskap, samt fremmet kvinnelig lederskap, under en konferanse i Paris lørdag.

Under en tale til mediesjefer, finansfolk og akademikere i nettverket Les Napoleons beklaget Obama at Trump tidligere i år trakk USA fra den globale klimaavtalen som ble vedtatt i Paris i desember 2015.Han kalte Trumps beslutning for et «midlertidig fravær av amerikansk lederskap».Den tidligere presidenten snakket også om lederskapskvaliteter og snakket om å få flere kvinner som toppledere.– For menn synes å ha litt problemer for tiden, sa han med en tydelig henvisning til #metoo-kampanjen.– Ikke for å generalisere, men kvinner synes å ha bedre kapasitet enn menn – delvis på grunn av deres sosialisering, sa 56-åringen.Tidligere på dagen spiste Obama lunsj med Frankrikes president Emmanuel Macron. Det var første gang de to møttes siden Obama gikk ut og støttet Macrons presidentvalgkamp.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også