Omkamp om presidenttittelen i Chile

Det er duket for nytt presidentvalg i Chile, og det er knyttet stor spenning til om konservative Sebastián Piñera eller sosialisten Alejandro Guillier vinner.

Piñera fikk færre stemmer enn forventet i første runde 19. november. Da 90 prosent av stemmene var talt opp, hadde forretningsmannen og milliardæren fått 37 prosent mot den tidligere TV-reporterens Guilliers 23 prosent. Venstrekandidaten Beatriz Sánchez fulgte tett etter.Dermed nådde ingen av kandidatene i presidentvalget i Chile 50 prosent, og en ny valgomgang vil bli holdt 17. desember.Resultatet for Piñera var dårligere enn det meningsmålingene tydet på i forkant av valget. Den andre valgrunden kan derfor bli mer spennende enn ventet, spesielt om Guillier klarer å ta velgere fra Sánchez og andre venstrekandidater.(©NTB)