Perus president unngikk riksrett

Perus president Pedro Pablo Kuczynski (79) blir ikke stilt for riksrett etter at parlamentet stemte over spørsmålet torsdag.

Jorge Silva

I alt 78 av representantene stemte for forslaget om å stille ham for retten, ni færre enn det som skulle til.Kuczynskis presidentskap kom i hardt vær da de ble lagt fram påstander om bestikkelser. Det skjedde etter at hans investeringsfirma Westfield Capital mottok 782.000 dollar fra det brasilianske entreprenørselskapet Odebrecht mellom 2004 og 2006.Presidenten har innrømmet å ha gjort feil, men nektet for at utbetalingene var bestikkelser. Han hevder at utbetalinger til tre byggefirmaer som var knyttet til ham, var lovlige.Kuczynski har vært president siden juli i fjor etter at han vant med knapp margin over opposisjonslederen Keiko Fujimori, datter til tidligere president Alberto Fujimori, som er fengslet for menneskerettighetsbrudd.(©NTB)