Putin leverte inn valgpapirer i Moskva

Russlands president Vladimir Putin har overlevert valgkommisjonen den første runden med nødvendige signaturer for å bli godkjent som kandidat i valget neste år.

Russian President Vladimir Putin, center, signs a receipt while submitting his endorsement papers at the Central Election Commission in Moscow, Russia, Wednesday, Dec. 27, 2017. Putin is running for his fourth term in office as an independent candidate. (Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP) Alexei Nikolsky
Politikk

Putin troppet onsdag opp i valgkommisjonens lokaler i Moskva med minst 500 signaturer som støtter hans kandidatur, noe som er nødvendig for å stille som uavhengig kandidat.Etter at valgkommisjonen har godkjent disse, får Putin lov til å samle inn de 1 million signaturene som er nødvendige for å bli ført opp på stemmeseddelen.Den russiske valgkommisjonen avviste mandag kandidaturet til opposisjonspolitikeren Alexej Navalnyj, som dermed ikke får stille til valg. Årsaken til avvisningen er en tidligere dom for bedrageri, en dom som Navalnyj mener er politisk motivert.Russerne går til urnene 18. mars for å velge president for seks nye år. Alt tyder på at Putin blir gjenvalgt, og oppslutningen om presidenten ligger på om lag 80 prosent i meningsmålingene.(©NTB)

vladimir putin
valg
moskva
russland
Nyheter
Politikk