Sp er landets minst mislikte parti

Mens 38 prosent av velgerne svarer at de misliker Frp mest, svarer kun 1 prosent Sp.

Politikk

Det viser en meningsmåling gjennomført av Sentio for Klassekampen. Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til avisen at han tror forklaringen på dette er at partiet er tydelige på hva de mener om saker som politireform, kommunesammenslåinger og forsvar.– Målet vårt er å bli ett av Norges tre store partier. Ved kommunevalget i 2019 har vi mål om å bli større enn Frp, sier Vedum.Etter Fremskrittspartiet er det MDG som er mest mislikt. Mens 12 prosent svarer at de misliker miljøpartiet mest, svarer 9 prosent Rødt, 6 prosent SV, 5 prosent Ap, 5 prosent KrF, 4 prosent Venstre og 2 prosent Høyre.Leder av Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), Kristian Svendsrud, mener Sp har gått under radaren til politiske motstandere.– Vi burde brukt mer tid på å gå dem etter i sømmene. Senterpartiet ønsker høye tollmurer, mer proteksjonisme og å stenge landet inne. Jeg mener de er et farlig parti, sier Svendsrud til avisen.Han er ikke bekymret for at moderpartiet er det mest mislikte i landet:– Det er fordi Frp er det tydeligste partiet i Norge. Når man ikke pakker inn ting, er det flere som tar klart standpunkt til partiet.(©NTB)

sp
Nyheter
Politikk