Tre amerikanske storbyer går til sak om våpenlisenser

Myndighetene i tre amerikanske storbyer har saksøkt forsvarsdepartementet fordi de mener militæret ikke klarte å bruke et system som sjekker våpenlisenser

Mark Lennihan
Politikk

New York City, San Francisco og Philadelphia leverte inn et samlet søksmål til en domstol i Virginia tirsdag. Byenes myndigheter hevder departementet ikke rapporterte inn et betydelig antall tilfeller av manglende tillatelser til FBIs nasjonale bakgrunnssjekksystem for våpenlisenser og salg.De mener mange tjenestemenn er diskvalifisert fra å eie våpen og at dette ikke er innrapportert.Bymyndighetene viser til skyteepisoden i Texas 5. november i år der en tidligere soldat hadde kjøpt et automatvåpen og drepte 26 mennesker i en kirke.Pentagons talsmann Tom Crosson sa departementet fortsetter samarbeidet om forbedringer med den amerikanske forsvarsledelsen.(©NTB)

usa
Nyheter
Politikk