– Trond Giske behandlet oss som om vi var en del av inventaret

- Det var ingen grenser for hva han kunne kreve av oss.

Politikk

Tidligere ansatte i Kulturdepartementet sier til DN at Trond Giske, som var kirke- og kulturminister fra 2005 til 2009, stilte krav om å få utført private oppdrag i et omfang som går langt ut over hva som er vanlig. – Trond Giske behandlet oss som om vi var en del av inventaret i Kulturdepartementet, sier en av kvinnene til avisen. Hun var 28 år da hun jobber i departementet.  Hun ble ansatt i deltidsjobb som ettermiddagssekretær for kulturministeren. Etter tre år i jobben klarte hun ikke mer.Da sekretæren begynte å sette grenser for hvilke private oppdrag hun ville gjøre for Giske, skal det ifølge avisen ha endt med innkalling på teppet, sykemelding og tap av jobb i departementet.Trond Giske svarer følgende til DN via rådgiver Bård Flaarønning:«Trond Giske er sykmeldt, men har bedt meg formidle at de ansatte på forværelset er heltene i en statsråds hverdag. Gjennom å hjelpe til med logistikk og store og små praktiske gjøremål sørger de for at statsrådens tid strekker til. Særlig for Trond som kombinerte statsrådsjobben med tilværelsen som alenefar var den hjelpen helt uvurderlig.»

trond giske
Nyheter
Politikk