-Trond Giske innkalt til møte med Jonas Gahr Støre

Etter det Dagens Næringsliv  kjenner til har Ap-lederen kalt inn nestleder Trond Giske til et møte der Giske får fremlagt dokumenter som kan få alvorlige følger for hans fremtid som nestleder.Ap-leder Jonas Gahr Støre har ifølge Dagens Næringsliv kalt Trond Giske inn til samtale for å konfrontere ham med minst fire nye varsler om upassende oppførsel.Flere av kvinnene har sentrale roller i partiet og har fortalt sin historie til Støre.Ifølge Dagens Næringsliv har Støre har personlig snakket med flere av kvinnene som står bak varslene og partilederen har selv vært med å håndtere sakene. Nå skal det ifølge avisen handle om minst fire nye varsler. Ingen av sakene er omtalt tidligere, og flere av varslene kommer fra kvinner som har sentrale roller i Arbeiderpartiet.Trond Giske har ikke svart på DNs henvendelser onsdag. Ifølge avisen er Giske informert om varslene.Ifølge NRK  skal møtet mellom Støre og Giske finne sted før julaften.Situasjonen i Arbeiderpartiet blir av flere stortingsrepresentanter skildret som svært alvorlig. Flere kilder beskriver også situasjonen som «fortvilet» overfor NRK. Kildene sier det er den mest alvorlige krisen de har opplevd i partiet og flere har begynt å gråte når de har snakket om saken.Støre avviste på Politisk kvarter fredag i forrige uke at Giske har oppført seg upassende. Trond Giske avviste så sent som tirsdag en påstand om upassende oppførsel overfor Dagens Næringsliv.(©NTB)