Trump triumferer over vedtatt skattereform

Donald Trumps skattereform er vedtatt av begge kamre i Kongressen. Loven anses som presidentens største politiske seier så langt.

United States President Donald Trump speaks during the United Nations General Assembly at U.N. headquarters, Tuesday, Sept. 19, 2017. (AP Photo/Seth Wenig) Seth Wenig

Det republikanske flertallet i Representantenes hus banket den nye skattelovgivingen gjennom onsdag kveld norsk tid med 224 mot 201 stemmer. Få timer tidligere ble den vedtatt av Senatet.Det var andre gang på mindre enn et døgn at Representantenes hus stemte over reformen. Det måtte en ny behandling til fordi demokratene i Senatet oppdaget at flere punkter i den første teksten var i strid med regelverket og måtte endres.Loven er ventet å havne på Trumps skrivebord i løpet av kort tid, tidsnok til at han kan gi det amerikanske folket det han har kalt «en vakker julegave».Allerede før vedtaket onsdag kveld, fastslo Trump at seieren var i boks.– Vi har fått en historisk seier for det amerikanske folket, sa Trump.Han har også uttalt at skatteloven innebærer at Barack Obamas helsereform, Obamacare, er opphevet.