USA beskylder Nord-Korea for dataangrep

USA mener Nord-Korea sto bak det såkalte WannaCry-dataangrepet som rammet over 230.000 datamaskiner i mer enn 150 land tidligere i år. 

Foto: AP

Som følge av det, skriver avisen videre at Trump-administrasjonen vil be alle rettsstater om å bekjempe Nord-Koreas evne til å gjennomføre lignende dataangrep, og til å drive igjennom alle relevante sanksjoner i FNs sikkerhetsråd.Tom Bossert, Trumps rådgiver for innenlands sikkerhet, vil omtale utspillet i en lederartikkel som publiseres mandag kveld og vil følge opp med en uttalelse tirsdag morgen.Det forelå allerede mistanke om at Nord-Korea opprettet viruset, som krypterte maskinene. Deretter ble det krevd løsepenger for å gjenopprette brukerens tilgang. Fram til nå har ikke den amerikanske regjeringen gått ut med noe særlig informasjon om angrepet.En tjenestemann som kjenner saken sier til avisen at den amerikanske regjeringen har oppgitt tekniske detaljer om nordkoreanske dataverktøy og operativ infrastruktur. Han la til at myndighetene har samarbeidet med andre land for å redusere Nord-Koreas evne til å gjennomføre ytterligere dataforsøk eller opprette ulovlig finansiering.(©NTB)