USA opphever visumstans

President Donald Trump pauses as the media departs after he spoke in the Roosevelt Room of the White House in Washington, Tuesday, Nov. 28, 2017, during a meeting with Republican congressional leaders. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh
Politikk

USA gjenopptar alle vanlige visumtjenester ved konsulater og ambassader i Tyrkia, etter at en delvis stans har vært innført siden oktober.Det opplyser den amerikanske ambassaden i Ankara i en uttalelse torsdag.Ifølge uttalelsen har Tyrkia gjennomført flere tiltak som har vært lovet fra høyeste nivå på et tidligere tidspunkt. Dermed føler USA seg nå trygge på at sikkerheten rundt de konsulære tjenestene deres i Tyrkia er tilstrekkelig til at de kan gjenoppta alle ordinære visumtjenester i landet.Ambassaden oppgir imidlertid ingen dato for når tyrkere kan søke om turistvisum og andre kortvarige visum på vanlig måte igjen.Det var 8. oktober at USA kunngjorde at de ville stanse alle ikke-innvandringsrelaterte visumtjenester i Tyrkia av sikkerhetsårsaker. Det skjedde etter at en tyrkisk ansatt ved et amerikansk konsulat ble pågrepet av tyrkiske myndigheter like før.Tyrkia svarte med å gjøre nøyaktig det samme i USA. Foreløpig har ikke Tyrkia sagt noe om at også de skal gjenoppta vanlig virksomhet ved sine ambassader og konsulater i USA.

usa
tyrkia
Nyheter
Politikk