Visepresident utsetter Midtøsten-besøk

USAs visepresident Mike Pence utsetter sitt besøk til Midtøsten med henvisning til tirsdagens avstemning over president Donald Trumps nye skattelov.

Republican vice presidential candidate, Indiana Gov. Mike Pence comments after receiving a national security briefing in Indianapolis, Friday, Sept. 9, 2016. (AP Photo/Michael Conroy) Michael Conroy

Turen til Egypt og Israel, som skulle begynt samme dag som Senatet skal stemme over den kontroversielle skattereformen, er nå utsatt til midten av januar, slik at Pence kan forbli i Washington dersom det er nødvendig for ham å stemme for at Republikanerne kan få flertall for forslaget.– Skatteavstemningen er fortsatt i et godt spor, men vi ønsker overhodet ikke å ta noen sjanser, sa en tjenestemann i Det hvite hus.Som visepresident er Pence også formann i Senatet. Den rollen er normalt en formalitet, men ved stemmelikhet kan han avgi den avgjørende stemmen.(©NTB)