Eks-statsråd med i Høyres trakasseringsutvalg

Jurist og tidligere europaminister Marit Berger Røsland er med i utvalget som Høyre har nedsatt for å granske håndteringen av varslersakene, melder Aftenposten.

Roger Holmsen / SMK
Politikk
Fra før er det kjent at filosof, forsker og nobelkomitémedlem Henrik Syse skal lede utvalget. I tillegg til Syse og Røsland består det av stortingsrepresentant Margunn Ebbesen, tidligere Høyre-politiker og medlem av Riksrevisjonens kollegium samt partiets tidligere generalsekretær Trond Reidar Hole.Syse sier utvalget står fritt i sitt arbeid, trass i bindinger til Høyre.– Både Trond og jeg er eksterne. Vi deltar ikke i noe sentralt Høyre-arbeid i dag. Vi skal ha en nødvendig avstand fra partiet og kan selvsagt kritisere og være helt fri i hva vi sier på vegne av utvalget, sier utvalgslederen til .Høyre har så langt mottatt 25 varsler om seksuell trakassering. Elleve av disse omhandler tidligere leder Kristian Tonning Riise.(©NTB)