Fri flyt av mennesker i to år etter brexit

EU-borgere vil fritt kunne bosette seg i Storbritannia i to år etter at landet går ut av EU i 2019, bekrefter brexitminister David Davis.

British Secretary of State for Exiting the European Union David Davis speaks to the ECR "Deal or No Deal" conference in Central Hall Westminster, London, Tuesday Nov. 21, 2017. British media reports say the U.K. is planning to offer more money to settle its "Brexit bill" with the European Union, but only if the EU agrees to start discussing a future free-trade deal. (Philip Toscano/PA via AP) Philip Toscano
Politikk

I Parlamentet onsdag sa Davis at Storbritannia i stor grad vil rette seg etter EUs regelverk i overgangsperioden etter brexit.Praksisen med «fri flyt» av mennesker fra EU-land vil fortsette – men EU-borgere må etter 2019 registrere seg hos britiske myndigheter.Davis regner med at Storbritannia og EU vil bli enige om betingelsene for overgangsperioden innen utgangen av mars. Brexit-ministeren tror også partene blir enige om en avtale om sine framtidige relasjoner før Storbritannia går ut av unionen i mars 2019.(©NTB)

brexit
Nyheter
Politikk