<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever strakstiltak for å løse fastlegekrise

Senterpartiet har lagt fram et representantskapsforslag i Stortinget med flere tiltak for å styrke rekrutteringen av fastleger.

    Publisert 29. jan. 2018 kl. 14.02
    Oppdatert 29. jan. 2018 klokken 14.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 172 ord
    Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix

    Senterpartiets helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe viser til historien om trebarnsmoren Tina Ollila Uglebakken som slutter som fastlege for å få tid til barna sine, ifølge NRK.– Når fastleger som egentlig ønsker å jobbe som fastlege, sier opp, vitner det om en ordning som er i fritt fall, sier Toppe.Uglebakken er en av mange fastleger som den siste tiden har forlatt yrket på grunn av stort arbeidspress. Samtidig vegrer mange unge leger seg for å starte som fastlege. Til sammen har dette ført til krise.– Fastlegene har fått alffor mange oppgaver, og arbeidsbyrden er blitt for stor. Det handler ikke bare om pasientbehandling, men også om beredskap ute i kommunene, sier Toppe.Nicholas Wilkinson, som er SVs helsepolitiske talsmann, har også reagert på historien om Uglebakken og støtter en rekke av Senterpartiets forslag.Helse- og omsorgsdepartementet sier de har tatt grep, blant annet med en evaluering av fastlegeordningene og en kartlegging av arbeidstiden. Men Toppe mener det er kritikkverdig at situasjonen ikke er tatt tak i tidligere. Hun sier at mange har sett krisen komme.(©NTB)