Lover ny nasjonalpark i Lofoten

Et vedtak om å opprette Lofotodden nasjonalpark skal være på plass før sommeren, lover miljøminister Ola Elvestuen (V).

Statsråden viser i et skriftlig svar til Stortinget tirsdag til at saken nå er under behandling i departementet.– Jeg legger opp til vedtak første halvår 2018, skriver Elvestuen.Bakgrunnen for svaret er et spørsmål fra SVs Kari Elisabeth Kaski, som viser til regjeringens tidligere løypemelding om saken:«Verneforslag for Lofotodden vil etter planen bli sendt over til departementet fra Miljødirektoratet i 2017 med sikte på vedtak i løpet av 2017», het det der.– Nå skriver vi 2018, og det er fortsatt ikke gjort noe vedtak om opprettelse av Lofotodden nasjonalpark, påpeker Kaski.Elvestuen viser til at saksbehandlingstiden i slike vernesaker varierer fra sak til sak, og at det i denne saken er mange innspill som skal tas med i vurderingen.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker