Midlertidig budsjettavtale kan være i havn

Donald Trumps motstandere er enige om å stille seg bak en budsjettavtale som gjelder fram til 8. februar, opplyser partiets leder i Senatet, Chuck Schumer.

Politikk

– Etter flere diskusjoner, tilbud og mottilbud, har republikanernes leder og jeg kommet til enighet, sa Schumer, i forkant av avstemningen som begynte klokken 18 norsk tid mandag.– Vi skal i dag stemme for å gjenåpne statsapparatet og for å fortsette å forhandle fram en endelig avtale som omfatter hundretusener av innvandrere som ble brakt inn i landet som barn og som snart mister sin beskyttelse mot utsendelse, sa Schumer.Dermed ligger det an til fortsatt finansiering av det amerikanske statsapparatet fram til 8. februar, og de stengte statlige kontorene i USA vil kunne gjenåpnes.Avstemningen skulle ha funnet sted natt til mandag, i håp om å hindre nedstengning av statsapparatet for tredje dag på rad. Men avstemningen ble utsatt til klokken 12 lokal tid. Tusenvis av offentlig ansatte måtte mandag morgen bli hjemme og flere offentlige etater måtte holde stengt.Natt til lørdag stemte Senatet ned et forslag om å fortsette finansieringen av statsapparatet midlertidig fram til midten av februar, i påvente av at man blir enig om et statsbudsjett for 2018.(©NTB)

Nyheter
Politikk