Trakasseringssak skaper strid i KrFU

Kontrollkomiteen sier nei til ekstraordinært landsmøte i KrFU slik flere fylkesledere i ungdomspartiet ønsker, melder NRK.

- Det er dessverre ingen overraskelse, sier fylkesleder Simen Bondevik i KrFU Akershus til rikskringkasteren.Han var en av de åtte fylkeslederne som før jul kom med krav om ekstraordinært landsmøte og valg av ny ledelse. Bakgrunnen for kravet var ledelsens håndtering av saken der KrFU-politiker Julia Sandstø varslet om trakassering fra en eldre politiker i ungdomspartiet.Men i etterkant har en av de andre fylkeslederne gått vekk fra kravet, og for å kreve et ekstraordinært landsmøte må minst åtte fylkeslag stille seg bak. Det er en av grunnene til at kontrollkomiteen har kommet fram til at kravet er ugyldig.- Det er synd at et av fylkene trakk seg fra kravet. Vi mener at sentralstyret sprer et budskap om at dette er en maktkamp og de prøver å dysse ned saken til Julia, sier Bondevik.Generalsekretær Otto Galtung i KrFU kjenner seg ikke igjen i anklagene.- Vi tar denne saken på det dypeste alvor, og ser fram til landsstyremøtet der vi skal behandle denne saken, skriver han i en epost til NRK.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også