Trump åpen for å snakke med Kim

Donald Trump snakker varmt om den gryende dialogen mellom Nord- og Sør-Korea og håper den vil dreie seg om mer enn nordkoreansk OL-deltakelse.

President Donald Trump walks on the South Lawn as he leaves the White House in Washington, Friday, Jan. 5, 2018, enroute to Camp David, Md., to participate in congressional Republican leadership retreat. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) Manuel Balce Ceneta
Politikk

- Og på et passende tidspunkt, så vil vi involvere oss, sa USAs president Donald Trump til pressen på Camp David i Maryland lørdag.Koreanerne skal 9. januar møtes til den første formelle dialogen på høyt nivå over to år. Offisielt er formålet å diskutere Nord-Koreas deltakelse på vinterlekene i Pyeongchang i februar.Trump sier lørdag også at han er åpen for å snakke med Nord-Koreas leder Kim Jong-un, som har truet med å angripe USA med atomvåpen. Trump har gjentatte ganger skjelt ut Kim og kalt ham «rakettmannen».Trump håper i første omgang at det kan komme noe godt ut av de forestående samtalene på Koreahalvøya.- Det vil være en flott ting for hele menneskeheten, sier presidenten.

donald trump
nord-korea
sør-korea
Nyheter
Politikk