– Det er sånn at når man har fått lov til å jobbe dels som advokat og dels som politiker, så ser man at det er mye av det samme. Det er litt forskjellig lønn, det skal sies, men det går ut på å være til stede for folk som fortjener en bedre hverdag og større grad av rettferdighet, sier Fabian Stang til Rett24.Stang er utdannet advokat, men har i mange år viet arbeidslivet til politikken. Han var bystyrerepresentant for Høyre i fire perioder, Oslos ordfører fra 2007 til 2015 og deretter statssekretær i Justisdepartementet fram til 17. januar i år. Nå er han ansatt i en 50 prosentstilling som rådgiver for Høyres bystyregruppe.– Nå er jeg fristilt etter arbeidet i Justisdepartementet, så nå skal jeg jobbe litt på rådhuset og litt hos Elden, sier 62-åringen, som innrømmer at han ikke nødvendigvis bare kommer til å jobbe 50 prosent som advokat.– Hehe, nei, om man har kapasitet til det, så jobber man kanskje en god del mer enn 37,5 timer i uken. Men jeg har også en tiåring som skal ha 50 prosent. Så det blir vel fort 200 prosent til sammen, sier han.Allerede torsdag denne uka fikk han sitt første oppdrag hos Elden – på området han beskriver som eiendomsproblematikk.– Vi gleder oss til å se ham i kappen i den virkelige verden igjen, sier Elden, som selv er vararepresentant for Høyre på Stortinget.(©NTB)