Det melder det japanske utenriksdepartementet. Det er tredje gang i år Japan rapporterer om lastoverføring som kan være i strid med FN-sanksjonene som er innført som følge av Nord-Koreas atomvåpenprogram.Departementet opplyser at hendelsen ble observert av et overvåkingsfly om lag 250 kilometer utenfor Shanghai i Øst-Kina-havet fredag ettermiddag.Et nordkoreansk tankskip skal ha lagt seg inntil et mindre skip av ukjent nasjonalitet, som hadde kinesiske tegn på siden. Bilder som er lagt ut på departementets hjemmesider viser det som kan se ut som oljeledninger mellom skipene.Japan opplyser at de har varslet FN og delt informasjon med relevante land. Foreløpig er det ikke kjent om Japan har tatt opp saken med Kina.Nord-Korea har en rekke sanksjoner rettet mot seg fra FN, blant annet en som forbyr alle medlemsland å delta i skipstransport av varer til eller fra nordkoreanske fartøy.De forrige to hendelsene Japan har rapportert om, omhandler et annet nordkoreansk tankskip, som er nektet adgang til internasjonale havner av FNs sikkerhetsråd.(©NTB)