<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jensen må svare for tilføyelser i notater i ny SSB-høring

Finansminister Siv Jensen (Frp) må på nytt møte til kontrollhøring på Stortinget om striden som førte til at Christine Meyer måtte gå av som sjef i SSB. 

Publisert 14. feb. 2018
Oppdatert 14. feb. 2018
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 221 ord

– Vi er kommet i en situasjon hvor Finansdepartementet har justert på sakspapirene lenge etter at møtene som omtales var ferdig, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes (SV) til NTB.– Det er en ganske alvorlig situasjon, rett og slett. Vi kommer til å ha en kontrollhøring som knytter seg direkte til dette, sier Fylkesnes.Beslutningen ble fattet i kontroll- og konstitusjonskomiteens møte tirsdag, mot Høyres og Frps stemmer.Redigerte dokumenter Dokumentene det dreier seg om, er notater fra møter mellom departementet og SSB-ledelsen. De er unntatt offentlighet, men etter en klage fra VG slo Sivilombudsmannen fast at de er å betrakte som sakspapirer og at Stortinget dermed kunne få se dem.Dagens Næringsliv kunne tirsdag fortelle at Finansdepartementet gjorde påtegnelser på notatene to dager før de ble sendt til Sivilombudsmannen 10. januar i år. Endringene nevnes først i et nytt brev til Sivilombudsmannen seks dager senere.«Margmerknadene i de oversendte notatene var ment som forklarende kommentarer fra økonomiavdelingen, påført i ettertid 8. januar 2018. For ordens skyld sender vi derfor over notatene uten margmerknader», skriver ekspedisjonssjef Amund Holmsen, som har signert begge brevene.– Sivilombudsmannen har fått tilsendt notatene både med og uten forklarende merknader, og har ikke hatt innvendinger til dette. Ombudsmannen har gitt departementet medhold i at det er adgang til å unnta notatene fra offentligheten, skriver kommunikasjonssjef Therese Riiser Wålen i Finansdepartementet i en epost til DN.