Listhaug: – Høres ut som enkelte i Ap har gått på kurs hos meg

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) vet ikke helt om hun skal tro på signalene fra Ap om en strengere asyl- og innvandringspolitikk.

Når Ap-leder Jonas Gahr Støre tar til orde for økt hjelp i nærområdene fordi verdens asylsystem er i ferd med å bryte sammen, gjenstår det å se om Arbeiderpartiet virkelig ønsker å stramme inn, mener Listhaug.– Det er gledelig å høre at enkelte i Ap nå høres ut som de har gått på kurs hos meg og bruker mange av de samme ordene som jeg brukte i valgkampen, da jeg ble forsøkt demonisert av Støre og flere andre. Men om Ap nå våkner, så er det veldig bra, sier Listhaug til NTB.– SlitsomtStøre sa til NTB mandag at Ap må justere seg og ta diskusjonen om frykt i lokalsamfunn der flyktninger skal bosettes, uten å bli noe gissel for Frp. – De eier ikke denne diskusjonen, poengterte Ap-lederen.Listhaug mener det gjenstår å se hvor mye som er nytt fra Ap.– Jeg håper de legger seg på en strammere linje og at de blir der. Det er forferdelig slitsomt at Ap i det ene øyeblikket er strenge, og i neste øyeblikk myker opp. Det siste så vi nylig da Ap sørget for at voksne afghanske menn som har fått avslag, likevel skal få behandlet søknaden på nytt, sier justisministeren.