Mueller sikter advokat for løgn

Spesialetterforsker Robert Mueller har siktet en advokat med forbindelser til en tidligere Trump-valgkampmedarbeider for løgn i Russland-granskingen.

FILE - In this June 21, 2017, file photo, special counsel Robert Mueller departs after a meeting on Capitol Hill in Washington. Republicans who spent the early months of 2017 working with Democrats on investigations into Russian interference in U.S. elections have pivoted as the new year begins, leaving the conclusions of those congressional probes in doubt. As special counsel Robert Mueller has ramped up his own Russian investigation and brought charges against four of President Donald Trump's campaign advisers, and as midterm elections loom, Republicans have changed focus in their own Russia probes. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File) J. Scott Applewhite
Politikk
Mueller kunngjorde tirsdag siktelsen mot advokat Alex Van Der Zwaan. Advokaten anklages for med overlegg å ha oppgitt uriktige opplysninger om sin kommunikasjon med Richard Gates.Gates var en av tidligere valgkampsjef Paul Manaforts nære medarbeidere og forretningspartner. Både Gates og Manafort er fra før siktet av Mueller for hvitvasking av penger og skatteunndragelse.London-baserte Van Der Zwaan, som arbeider for det globale advokatkontoret Skadden Arps, er også siktet for å ha løyet om sine kontakter med en annen ikke navngitt person.Van Der Zwaan innrømmet kort tid etter at siktelsen ble kjent at han hadde løyet for Muellers etterforskere.
Ukraina-bånd
Muellers kontor oppgir få opplysninger om Van Der Zwaans forbindelser til Trump-valgkampstaben, men viser til at advokaten representerte advokatfirmaet i et oppdrag for den ukrainske regjeringen i 2012 da korrupsjonsrettssaken mot tidligere statsminister Julia Timosjenko pågikk.På den tiden arbeidet Gates og Manafort for den russiskstøttede ukrainske presidenten Viktor Janukovitsj, som senere ble avsatt i forbindelse med antikorrupsjonsprotester i 2014.