Spår vanskeligere forhandlinger om statsbudsjettet

– Vi må venne oss til at det er mindre penger å forhandle om, sier finanskomiteens leder Henrik Asheim (H) etter sentralbanksjef Øystein Olsens årstale.

Med varsku om renteheving innen årets utgang, den første på sju år, var meldingen fra Olsen at det går mot lysere tider både internasjonalt og for Norges del.Veksten i økonomien har fått fotfeste, ledigheten er på vei ned og behovet for en ekspansiv pengepolitikk avtar, lød budskapet.Vanskeligere forhandlingerDermed er det heller ikke aktuelt å smøre statsbudsjettene med stadig flere oljekroner, istemmer Høyres finanspolitiske talsmann og leder av finanskomiteen på Stortinget, Henrik Asheim.– Gode tider kommer ikke av seg selv, men stiller andre krav til at politikerne er disiplinerte også i budsjettene. Handlingsrommet i norsk økonomi vil bli mindre. Jeg tror det kan bli vanskeligere å bli enig i forhandlingene om statsbudsjettet, sier Asheim til NTB etter å ha hørt Olsens tale.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også