Trump beordrer begrensning på modifisering av skytevåpen

President Donald Trump beordrer justisdepartementet til å innføre forbud mot såkalte bump stocks som omgjør halvautomatiske våpen til helautomatiske.

President Donald Trump walks on the South Lawn as he leaves the White House in Washington, Friday, Jan. 5, 2018, enroute to Camp David, Md., to participate in congressional Republican leadership retreat. (AP Photo/Manuel Balce Ceneta) Manuel Balce Ceneta
Politikk
– For en liten stund siden skrev jeg under på erklæring som beordrer justisdepartementet til å foreslå reguleringer om å forby alle innretninger som kan omgjøre lovlige våpen til maskinvåpen, sa Trump tirsdag ettermiddag.Ferdig utformede reguleringer skal ferdigstilles i løpet av de kommende dagene, opplyste Det hvite hus' talskvinne Sarah Sanders tirsdag ettermiddag.
Las Vegas-massakren
Stephen Paddock, gjerningsmannen bak Las Vegas-massakren, brukte våpen som var utstyrt med denne modifikasjonen. Innretningen gjør at man kan fyre av skudd raskere. Rundt et titall av de 23 våpnene Paddock brukte i skytingen, hadde gjennomgått en slik modifisering. 58 mennesker ble drept i massakren og 489 såret.I ettertid foreslo Demokratenes senator Dianne Feinstein å forby salg og produksjon av bump stocks, avtrekkermekanismer og annet tilbehør som kan akselerere skuddtakten i en halvautomatisk rifle. Republikanernes senator Carlos Curbelo foreslo å kun forby bump stocks.