Trump: – Demokratene vil ikke ha våpenkontroll

USAs president Donald Trump hevder at heller ikke Demokratene ønsker å innføre våpenkontroll, ettersom de aldri gjorde det da de hadde sjansen.

President Donald Trump smiles during State of the Union address in the House chamber of the U.S. Capitol to a joint session of Congress Tuesday, Jan. 30, 2018 in Washington. (Win McNamee/Pool via AP) Win McNamee
Politikk
– Hvorfor vedtok ikke Demokratene en lov for våpenkontroll da de hadde både Representantenes hus og Senatet under Obama-administrasjonen? Fordi de ikke vil, og nå er det bare snakk, skriver Trump på Twitter natt til søndag.Debatten om våpenkontroll har blusset opp igjen etter skoleskytingen i Florida denne uken. Flere tusen fortvilte skoleelever, foreldre og andre protesterte lørdag i Florida mot Trump og alle andre politikere med bånd til våpenlobbyen.Men den politiske responsen i Washington gjør det klart at våpenlobbyen står støtt. Trump, som mottok over 200 millioner kroner fra National Rifle Association (NRA) under valgkampen, har antydet at mentale helseproblemer er årsaken til masseskytinger som den i Parkland.Våpenmotstanderne er spesielt kritisk til hvor lett det er å få tak i AR-15, en sivil versjon av det amerikanske forsvarets M16. Millioner av dem er blitt solgt lovlig rundt omkring i USA. Våpenet ble brukt i Parkland og i masseskytingene i Las Vegas, Sutherland Springs, Texas og Newtown, Connecticut.– Det er helt ulogisk at loven ikke tillater mindreårige å drikke alkohol, mens det er lov å kjøpe et våpen, sier Mavy Rubiano, faren til en gutt som overlevde massakren.17 mennesker ble drept da en 19-åring åpnet ild inne på sin gamle skole onsdag. Drapsvåpenet, en halvautomatisk rifle, hadde han kjøpt på lovlig vis.(©NTB)