Turnbull møtte Trump i Det hvite hus fredag. Her omtalte han USA som Australias viktigste strategiske og økonomiske partner, og la til at han selv var inspirert av det Trump hadde fått til med den nye skattereformen.– Den økonomiske stimuleringen reformen din har levert i USA er en av de viktigste argumentene for skattekutt i Australia, sa Turnbull til presidenten under en pressekonferanse. Han gjentok Trumps egen retorikk om at slike skattekutt fører til økt investering, som igjen fører til flere jobber.Turnbull la også til at Trumps lederskap under APEC-samlingen i Vietnam i november hadde vært «avgjørende» for å forsterke en global orden som sikrer framgang i regionen, og i verden for øvrig.Forholdet mellom de to lederne fikk en turbulent start da Trump endte med å legge på røret under deres første telefonsamtale i fjor. Situasjonen ble ikke bedre da Turnbull prøvde å få en bekreftelse fra Trump på om han hadde planer om å overholde avtalen tidligere president Barack Obama hadde inngått om å ta imot 1.200 flyktninger fra Australia.Men da de to møttes ansikt til ansikt i New York i mai, sa Trump at de hadde ordnet opp og at de «kom godt overens».(©NTB)