Britisk komité foreslår utsettelse av brexit

Den offisielle datoen Storbritannia trer ut av EU må trolig utsettes, ifølge en komité for brexit.

FILE - In this Friday, Dec. 8, 2017 file photo, the British and EU flags flap in the wind outside EU headquarters in Brussels. European Council President Donald Tusk unveiled on Wednesday, March 7, 2018, the EU's approach to the next phase of Brexit talks on future relations with the UK. (AP Photo/Virginia Mayo, File) Virginia Mayo
Politikk
Komiteen hevder i en ny rapport at prosessen går for sakte til at landet offisielt kan gå ut av EU til den fastsatte datoen 29. mars 2019.Ifølge rapporten er det lite framgang i de viktigste sakene, inkludert hvordan opprettholde en åpen grense mellom Irland og Nord-Irland. Forhandlingene skal etter planen være i mål innen oktober i år.– Om de viktigste elementene i den framtidige avtalen ikke er i mål innen oktober 2018, burde myndighetene søke om forlengelse, melder komiteen.Komiteens leder, Hilary Ben, sier forhandlingene har nådd et kritisk punkt med kun sju måneder igjen for å oppnå enighet med EU.(©NTB)