CIA-direktør forsvarer Trumps Kim-møte

FILE - This combination of two file photos show U.S. President Donald Trump, left, speaking in the State Dining Room of the White House, in Washington on Feb. 26, 2018 and North Korean leader Kim Jong Un attending in the party congress in Pyongyang, North Korea on May 9, 2016. President Donald Trump has accepted an offer of a summit from the North Korean leader and will meet with Kim Jong Un by May, a top South Korean official said Thursday, March 8, 2018, in a remarkable turnaround in relations between two historic adversaries. (AP Photo/Evan Vucci, Wong Maye-E, File) Evan Vucci Wong Maye-E
Politikk
CIA-direktør Mike Pompeo forsvarer USAs president Donald Trumps planer om å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un.Fredagens nyhet om planene kom ifølge AP og flere andre amerikanske medier overraskende på Trumps stab, samtidig som presidenten fikk kritikk fra sine politiske motstandere. Demokratenes erfarne senator Elizabeth Warren mente at Nord-Korea ikke fortjente et slikt treff.– Før man gir dem den gavepakken, bør vi insistere på at de gjør noen reelle politiske endringer, endringer som kan ettergås, sa Warren, for så å uttrykke bekymring for at Kim ville «utnytte» sin amerikanske motpart, ifølge .I løpet av søndagen fikk imidlertid Trump støtte fra CIA-direktør Mike Pompeo.– Han gjør ikke dette for oppmerksomhetens skyld. Han forsøker å løse et problem, sa Pompeo til Fox News.Vil opprettholde pressetI intervjuet med den amerikanske kanalen avviste CIA-direktøren at USA nå planlegger en mykere linje mot Nord-Korea.– Aldri noensinne har vi hatt nordkoreanerne i en posisjon der økonomien deres er under så hardt press, der lederskapet deres er under så hardt press. La det ikke være noen tvil: Dette er ikke noe vi kommer til å gi etter på mens disse forhandlingene pågår, la Pompeo til.Også representanter for Trumps administrasjon har forsvart presidentens beslutning. Blant disse er USAs finansminister Steven Mnuchin.–Møtet vil gi Trump sjansen til å sette seg ned og se om han kan få til en avtale med Kim om Nord-Koreas atomvåpenprogram. Og presidenten har vært veldig tydelig på målet med samtalene, som er å bli kvitt atomvåpnene på koreahalvøya, sier han.