Det hvite hus: Trump vil ikke sparke Mueller

En talsmann for Det hvite hus sier at president Donald Trump ikke vurderer eller har snakket om å sparke spesialagent Robert Mueller.Advokat i Det hvite hus Ty Cobb sier i en uttalelse at «som svar på medienes spekulasjoner og spørsmål til administrasjonen, bekrefter Det hvite hus nok en gang at presidenten ikke vurderer eller har diskutert å sparke spesialetterforsker Mueller».Trump mener Muellers etterforskning om russisk valginnblanding er bemannet av «inngrodde» demokrater som er partisk mot ham. Søndag kom en ny Twitter-tirade fra Trump, som mener Russland-granskingen er urettferdig.Tirade– Hvorfor har Mueller-laget 13 inngrodde demokrater, noen store Crooked Hillary-supportere og ingen republikanere? Synes noen det er rettferdig? Og likevel, det finnes ingen hemmelig avtale, tvitret Trump.«Crooked Hillary» (Kjeltring Hillary) er Trumps kallenavn på Hillary Clinton.Angrepet er det siste i en voksende konfrontasjon mot FBI-etterforskningen, ledet av Mueller, som undersøker mulig russisk innblanding i valget for halvannet år siden.Det er uklart når undersøkelsene er ferdige, men granskingen kommer stadig nærmere presidenten, hans indre sirkel og hans forretningsinteresser.Advarer TrumpRepublikanske senatorer advarer Trump mot å gi Mueller sparken, og vil heller la han fortsette sin etterforskning, skriver Reuters.Trump angrep også den avsatte visedirektøren i FBI, Andrew McCabe, og den tidligere FBI-sjefen James Comey. I sin tirade kaller han dem begge løgnere.McCabe skal angivelig ha beholdt detaljerte notater om sitt forhold til Trump, noe som kan underbygge Comeys notater.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også