Fornyet kritikk mot Røe Isaksen om Innovasjon Norge

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) får kritikk for å ha visst at styreleder Per Otto Dyb i Innovasjon Norge måtte gå før Dyb selv ble informert. 

Politikk

Denne uken ble det kjent at styreleder Per Otto Dyb trakk seg etter å ha fått beskjed om at han ikke ville bli gjenvalgt. Ifølge Dagens Næringsliv  fikk Røe Isaksen vite at valgkomiteen ville bytte ut Dyb før komiteens arbeid var ferdigstilt – og før Dyb selv ble informert.– Næringsministeren ble informert kort tid før styreleder ble informert av leder i valgkomiteen, om at han ikke ville bli innstilt til gjenoppnevning, bekrefter statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen (H) i Nærings- og fiskeridepartementet.Det får stortingsrepresentant Terje Aasland fra Arbeiderpartiet til å reagere.– Det at det tilsynelatende virker som en samrøre mellom statsråden og valgkomiteen før generalforsamlingen er meget betenkelig. Det er andre aksjonærer i Innovasjon Norge, og det skader troverdigheten til det statlige eierskapet, sier han.Ifølge Dyb selv valgte han å gå fordi styret ble overkjørt av Røe Isaksen i en prosess der administrerende direktør Anita Krohn Traaseths stilling var eneste tema.– At største eier legger bånd på styrets arbeid er ene og alene årsaken til at jeg valgte å trekke meg, sier Dyb til E24.(©NTB)

torbjørn røe isaksen
innovasjon norge
Nyheter
Politikk