Frp vil ha prøveordning med påskeåpne butikker

Frps næringspolitiske talsmann, Morten Ørsal Johansen, foreslår at butikkene skal kunne holde åpent i påsken, noe han mener regjeringsplattformen åpner for.

Morten Ørsal Johansen viser til at regjeringens Jeløya-plattform fra januar åpner for å se på reglene for søndagshandel for å gjøre hverdagen enklere for folk flest, skriver Nationen .Med bakgrunn i regjeringserklæringen forslår Johansen en prøveordning der det åpnes for at butikkene kan holde åpent i helligdagene i påsken. Ordningen han foreslår, vil gjelde i de kommunene som ønsker det.- Påsken viser hvor viktig det er å se på ordningen med helligdagsstengte butikker. Det er mange helligdager i denne høytiden, som gjør at butikkene holdes stengte over flere dager, selv om folk vil handle. Vi mener det er på høy tid å forenkle reglene for helligdagshandel som vil gagne inntjeningen til lokalbutikkene og forbrukerne.I januar, rett etter at Jeløy-erklæringen ble lagt fram, ble et forslag om å be regjeringen om ikke å liberalisere reglene for søndagshandel vedtatt med stemmene fra Ap, SV, SV, KrF, MDG og Rødt. Bakgrunnen var at partiene ville unngå at flere må jobbe på helligdager.