Høyre-utvalg ønsker lik pris på matvarer

Høyre-utvalg vurderer tvangstiltak for matvarebransjen. 

/--530401383--/
Politikk

Stortingsrepresentant Peter Frølich i Høyre, og som er leder av digitaliseringsutvalget, legger frem en resolusjon til Høyres landsmøte, hvor han ber om at de skal utrede et forbud mot prisdiskriminering i leverandørleddet for å fremme mer digital dagligvarehandel, melder Aftenposten fredag, ifølge TDN Direkt. Han peker på maktkonsentrasjonen i dagligvaremarkedet i Norge. Den er for stor både på butikksiden, grossistsiden og blant leverandøreneSamtidig legger Arbeiderpartiet i disse dager frem et representantforslag om det samme, å utrede et forbud mot at dominerende leverandører kan pris-diskriminere- I klartekst betyr det lik pris for lik vare. Med andre ord skal en pizza Grandiosa koste det samme når Kolonial.no kjøper den, som når Norgesgruppen kjøper den til sine butikker, Kiwi, Spar, Meny og Joker, skriver Aftenposten, ifølge nyhetsbyrået. 

høyre
matvarer
Nyheter
Politikk