Ingen norske straffetiltak mot Russland nå

Flere EU-land og USA kan mandag komme til å utvise russiske diplomater i solidaritet med Storbritannia. Norge sitter foreløpig på gjerdet.

– Norge følger saken nøye og vurderer løpende aktuelle tiltak i lys av utviklingen. Vi har tett kontakt med britiske myndigheter, samt med allierte og europeiske samarbeidspartnere, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en kommentar til NTB.USAs president Donald Trump vurderer å utvise en rekke russiske diplomater i solidaritet med Storbritannia etter giftangrepet i Salisbury, ifølge kilder nyhetsbyrået Reuters har snakket med. En beslutning kan komme allerede mandag i en aksjon som er koordinert med flere EU-land.Tsjekkia, Litauen, Danmark og Irland vurderer å utvise russiske diplomater for å straffe Moskva, melder nyhetsbyrået AFP.En sentralt plassert EU-kilde varslet allerede fredag at flere medlemsland, men ikke alle, ventes å hjemkalle egne utsendinger til Russland eller utvise russiske diplomater i solidaritet med Storbritannia.(©NTB)